Assalamualaikum Wr.Wb, SELAMAT DATANG di BLOG DUNIA MADRASAH Semoga kita selalu dalam Lindungan-Nya Amiiin...

Breaking News

Kamis, 08 Maret 2018

Kidung Wahyu Kolo Sebo


silmi

Rumekso ingsun... laku nisto ngoyo woro
Kelawan mekak howo...
Howo kang dur angkoro
   
Senajan setan gentayangan
Tansah gawe rubedo
Hinggo pupusing.. jaman...

Hameteg ingsun, nyirep geni wiso murko
Meper hardaning ponco
Saben ulesing netro...

Linambaran sih kawelasan
Ingkang paring kamulyaan...
Sang Hyang Jati Pengeran

Jiwanggo kalbu, samudro pepuntoning laku
Tumuju dateng Gusti
Dzat Kang Amurbo Dumadi

Manunggaling kawulo Gusti
Krenteg ati bakal dumadi
Mukti ingsun... tanpo piranti...

Sumebyar ing sukmo, madu sarining perwito
Maneko warno prodo
Mbangun projo sampurno

Sengkolo tido mukso
Kolobendu nyoto sirno...
Tyasing roso mardiko...

Mugiyo den sedyo, pusoko Kalimosodo
Yekti dadi mustiko, sak jroning jiwo rogo
Bejo mulyo waskito, digdyo bowo leksono

Byar manjing sigro ~ sigro
Ampun sepuh wutuh, tan keno iso paneduh
Gagah bungah sumringah

Ndadar ing wayah ~ wayah
Satriyo toto sembodo
Wirotomo katon sewu kartiko
Ketaman Wahyu... Kolosebo

Memuji ingsun, kanti suwito linuhung
Segoro gondo arum
Swuh rep dupo kumelun

Ginulah niat ingsun
Hangidung sabdo kang luhur
Titahing Sang Hyang Agung

Rembesing tresno, tondo luhing netro roso
Roso rasaning ati
Kadyo tirto kang suci

Kawistoro jopo montro
Kondang dadi pepadang...
Palilahing Sang Hyang Wenang

Nowo dewo jawoto, tali santiko bawono
Prasido sindhikoro, ing sasono asmoroloyo

Sri Narendro Kolosebo
Winisudo... ing gegono
Datan gingsir... sewu warso...
Designed Template By Blogger Templates - Powered by MUHAIMIN_silmi